ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η «γέννηση» του Συλλόγου

Την τελευταία δεκαετία οι συνθήκες της ζωής μας αλλά και ο κόσμος άλλαξε. Άλλαξαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων και κατ’ επέκταση οι κοινωνίες που δημιουργούν. Έτσι και στη μικρή κοινωνία του τόπου μας, προβληματισμοί και ιδέες ανταλλάσσονταν μέσα στα πλαίσια μιας ανάγκης για αλλαγή που όμως έπρεπε να γίνει ως μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια επαναπροσέγγισης των αξιών και των παραδόσεών μας.  

Κάπως έτσι, αρχικά κουβεντιάζοντας για τη δημιουργία, το ύφος και τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας μας, προέκυψε η ανάγκη της ίδρυσης του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος του Τ. Δ/τος Ξηροκάμπου-Αμπαρίου Αλέκος Καραμπέτσος, κατέβαλε ακούραστες προσπάθειες για να καταδείξει την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και η συμβολή του Δημήτρη Παπαηλιού  του Νικολάου  δεν μπορεί παρά να αναφερθεί ως πολύτιμη στην πορεία προς τη γέννηση του Συλλόγου.  

Προς υλοποίηση του στόχου αυτού, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες και, κατόπιν της τελικής έγκρισης σύστασης από το Πρωτοδικείο Ολυμπίων, δημιουργήθηκε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ξηροκάμπου-Αμπαρίου με την επωνυμία «ΚΟΤΙΝΟΣ».

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε, δούλεψε σκληρά για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν και προσανατολίστηκε στο να ενεργοποιήσει τους συντοπίτες και τους φίλους του τόπου μας καθώς και να διαχειριστεί - με την πολύτιμη και δυναμική αντιμετώπιση της Βασιλικής Βασιλοπούλου - προβλήματα και προκλήσεις.

 

Η σύνθεση του προσωρινού ΔΣ, είχε ως εξής:

Πρόεδρος:                    Βασιλική Βασιλοπούλου                                          

Αντιπρόεδρος:              Γεώργιος Λέντζιος του Ανδρέα             

Ταμίας:                         Φλέσσας Χρήστος του Θεωδώρου         

Αναπληρωτής Ταμίας : Μανιάτης Ευστάθιος του Χρήστου

Γενικός Γραμματέας :    Ιωάννα Παπαηλίου του Νικολάου            

Αναπληρωτής Γραμματέας: Ευφροσύνη Ασημακοπούλου του Ιωάννου

Επόπτη Επικ.και Ραδιο-Τηλεοπτ. Μέσων  Παπαηλίου Δημήτριος του Νικολάου        

 

Το καταστατικό που αναφέρει κατ΄άρθρο τους σκοπούς του Συλλόγου, διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, με στόχο πάντα την αναβάθμιση του τόπου μας, τον προσανατολισμό μας στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων με όραμα και σεβασμό στις αξίες μας, μέσω δημιουργικών διαδικασιών.

Τον Απρίλιο 2019, μετά από μια πορεία με αφετηρία το 2017, ορίστηκε η ημερομηνία των αρχαιρεσιών για την εκλογή του (τακτικού) Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο 2019 και ανέδειξαν το παρακάτω ΔΣ για –την οριζόμενη στο καταστατικό- τριετή θητεία:

Πρόεδρος    :    Γεώργιος Λέντζιος του Δημητρίου

Αντιπρόεδρος:  Ασημακοπούλου Ευφροσύνη του Ιωάννη                       

Ταμίας:              Παπαηλίου Ιωάννα του Νικολάου        

Αναπληρωτής Ταμίας : Χριστοπούλου Άννα του Θεοδώρου  

Γενικός Γραμματέας : Φλέσσας Ιωάννης του Κων/νου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Σίμος Πέτρος του Κων/νου

Επόπτη Επικ. και Ραδιο-Τηλεοπτικών Μέσων Παρασκευόπουλος Βασίλειος του Θεοδώρου

Ο Σύλλογος προσανατολίζεται στο να ενεργοποιήσει τον άνθρωπο, μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας, που προκαλεί τη σκέψη και τον ωθεί να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό του δυναμικό, αναπτυσσόμενος συνολικά, ώστε να ξεκλειδώσει δεξιότητες, να μεγιστοποιήσει την απόδοση του σε όλους τους τομείς, να επιτύχει τους στόχους του και να διαχειριστεί προσωπικές κα επαγγελματικές προκλήσεις.