Εναλλακτικά σπορ

Ο Ερύμανθος προσφέρεται στους λάτρεις του κανό - καγιάκ και του ράφτινγκ. Τα πεντακάθαρα νερά του που πηγάζουν από τις πλαγιές του όρους Ερύμανθος και την ιδιομορφία της κοίτης του έχουν ανακαλύψει Ευρωπαίοι καγιάκερς οι οποίοι κάθε χρόνο επισκέπτονται το ποτάμι, που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη συχνότητα περασμάτων, 3ουκαι 4ουβαθμού δυσκολίας.

Απαιτεί προηγούμενη εμπειρία και καλή φυσική κατάσταση από τους συμμετέχοντες. Η κατάβαση διαρκεί περίπου 5 - 7 ώρες. Η μια από τις δύο προτεινόμενες διαβάσεις του Ερυμάνθου με ράφτινγκ, ξεκινά από το χωριό Τριπόταμα και καταλήγει μετά από 15χλμ στο χωριό Βιδιάκι. Η δεύτερη, καλοκαιρινή διάβαση του ποταμού ξεκινά κάτω από το χωριό Βιδιάκι, προς Αμυγδαλή και καταλήγει μετά από 8 χλμ στην Ελαία.

Canyoning: Διάσχιση φαραγγιών περπατώντας και χρησιμοποιώντας σχοινιά για κατάβαση στους κάθετους καταρράκτες (ραπέλ), με τη συνοδεία έμπειρων συνοδών & οδηγών βουνού.

Monoraft: Κατάβαση του ποταμού με μονοθέσιο φουσκωτό σκάφος.

Trekking(πεζοπορία) : Περπάτημα σε μονοπάτια στο βουνό, σε δασικούς δρόμους και καλντερίμια. Εξερεύνηση παρθένων περιοχών με πυκνά δάση και ξεχασμένα χωριουδάκια.

Η δραστηριότητα υλοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να είναι ολιγόωρη (hiking) ή πολυήμερη .

Αναρρίχηση : Ανάβαση σε βράχους με έμπειρους αναρριχητές και με επιλογή του βαθμού δυσκολίας, ανάλογα με τις δυνατότητές του καθενός.

Ιππασία : Μικρές διαδρομές σε μονοπάτια και όμορφα δάση με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα και έμπειρους εκπαιδευτές.

Ofroad4*4 : Μηχανοκίνητη δράση και εξερεύνηση στη μοναδική φύση της περιοχής και κατά μήκος του Ερυμάνθου, για τους λάτρεις του 4*4.                                                                               

Τον ιστορικό πλάτανο του Παυσανία στην Ψωφίδα, τις γραφικές πλατείες Λειβαρτζίου και Αροανίας, να απολαύσει τη διαδρομή Ψωφίδα - Αστρά - Πλάκα - Αγράμπελα - Πλατανίτσα πλάι στον Ερύμανθο ποταμό με τα πανύψηλα πλατάνια του.  Το ελατοδάσος της Λαμπείας στα Λάμπεια Όρη και το μοναδικό δάσος της Φολόης είναι φυσικοί πόροι με σπάνια ομορφιά και πολύ σημαντικό οικολογικό ενδιαφέρον.  Τα ελατόδαση και οι δασώδης εκτάσεις Αγραμπέλων και Λεχουρίου αποτελούν ξεχωριστό ενδιαφέρον για περπάτημα στο βουνό, ενώ το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε31 Άνω Βλασία - Πλατανίτσα - Αγράμπελα - Λαμπεία προκαλεί τους ορειβάτες.