ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η «γέννηση» του Συλλόγου

Την τελευταία δεκαετία οι συνθήκες της ζωής μας αλλά και ο κόσμος άλλαξε. Άλλαξαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων και κατ’ επέκταση οι κοινωνίες που δημιουργούν. Έτσι και στη μικρή κοινωνία του τόπου μας, προβληματισμοί και ιδέες ανταλλάσσονταν μέσα στα πλαίσια μιας ανάγκης για αλλαγή που όμως έπρεπε να γίνει ως μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια επαναπροσέγγισης των αξιών και των παραδόσεών μας.

Κάπως έτσι, αρχικά κουβεντιάζοντας για τη δημιουργία, το ύφος και τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας μας, προέκυψε η ανάγκη της ίδρυσης του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος του Τ. Δ/τος Ξηροκάμπου-Αμπαρίου Αλέκος Καραμπέτσος, κατέβαλε ακούραστες προσπάθειες για να καταδείξει την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και η συμβολή του Δημήτρη Παπαηλιού του Νικολάου δεν μπορεί παρά να αναφερθεί ως πολύτιμη στην πορεία προς τη γέννηση του Συλλόγου.

Προς υλοποίηση του στόχου αυτού, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες και, κατόπιν της τελικής έγκρισης σύστασης από το Πρωτοδικείο Ολυμπίων, δημιουργήθηκε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ξηροκάμπου-Αμπαρίου με την επωνυμία «ΚΟΤΙΝΟΣ».

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε, δούλεψε σκληρά για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν και προσανατολίστηκε στο να ενεργοποιήσει τους συντοπίτες και τους φίλους του τόπου μας καθώς και να διαχειριστεί – με την πολύτιμη και δυναμική αντιμετώπιση της Βασιλικής Βασιλοπούλου – προβλήματα και προκλήσεις.

 

Η σύνθεση του προσωρινού ΔΣ, είχε ως εξής:

Πρόεδρος:                    Βασιλική Βασιλοπούλου

Αντιπρόεδρος:              Γεώργιος Λέντζιος του Ανδρέα

Ταμίας:                         Φλέσσας Χρήστος του Θεωδώρου

Αναπληρωτής Ταμίας : Μανιάτης Ευστάθιος του Χρήστου

Γενικός Γραμματέας :    Ιωάννα Παπαηλίου του Νικολάου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Ευφροσύνη Ασημακοπούλου του Ιωάννου

Επόπτη Επικ.και Ραδιο-Τηλεοπτ. Μέσων  Παπαηλίου Δημήτριος του Νικολάου

Το καταστατικό που αναφέρει κατ΄άρθρο τους σκοπούς του Συλλόγου, διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, με στόχο πάντα την αναβάθμιση του τόπου μας, τον προσανατολισμό μας στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων με όραμα και σεβασμό στις αξίες μας, μέσω δημιουργικών διαδικασιών.

Τον Απρίλιο 2019, μετά από μια πορεία με αφετηρία το 2017, ορίστηκε η ημερομηνία των αρχαιρεσιών για την εκλογή του (τακτικού) Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο 2019 και ανέδειξαν το παρακάτω ΔΣ για –την οριζόμενη στο καταστατικό- τριετή θητεία:

Πρόεδρος : Γεώργιος Λέντζιος του Δημητρίου

Αντιπρόεδρος: Ασημακοπούλου Ευφροσύνη του Ιωάννη

Ταμίας: Παπαηλίου Ιωάννα του Νικολάου

Αναπληρωτής Ταμίας : Χριστοπούλου Άννα του Θεοδώρου

Γενικός Γραμματέας : Φλέσσας Ιωάννης του Κων/νου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Σίμος Πέτρος του Κων/νου

Επόπτη Επικ. και Ραδιο-Τηλεοπτικών Μέσων: Παρασκευόπουλος Βασίλειος του Θεοδώρου

Ο Σύλλογος προσανατολίζεται στο να ενεργοποιήσει τον άνθρωπο, μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας, που προκαλεί τη σκέψη και τον ωθεί να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό του δυναμικό, αναπτυσσόμενος συνολικά, ώστε να ξεκλειδώσει δεξιότητες, να μεγιστοποιήσει την απόδοση του σε όλους τους τομείς, να επιτύχει τους στόχους του και να διαχειριστεί προσωπικές κα επαγγελματικές προκλήσεις.

KΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Η δυνατότητα και ανάγκη για άμεση πρόσβαση και κοινωνική αλληλεπίδραση, μπόρεσε να ικανοποιηθεί από την ιστοσελίδα μας που δρομολογήθηκε τον Αύγουστο 2016 και ολοκληρώθηκε με την καταχώρησή της στη μηχανή αναζήτησης GOOGLE, το 2017. Πρόκειται για μια εύκολη στον χειρισμό και φιλική ιστοσελίδα, που παρουσιάζει δυνατότητες βελτίωσης και προσθήκης θεμάτων και εφαρμογών και επιτρέπει τον διαρκή εμπλουτισμό της , ώστε να μετατραπεί από μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας, σε εργαλείο μάθησης και ψυχαγωγίας.

Σκοπός της είναι η προβολή του τόπου μας, των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, των πολιτιστικών νέων της περιοχής μας, αλλά και η ενημέρωση των κατοίκων των χωριών μας για θέματα της Τοπικής Κοινότητας αλλά και του Νομού μας.

Πολλοί είχαν ουσιαστικό ρόλο και συνέβαλαν στην υλοποίηση της σελίδας μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό:

˚ Ο Αλέκος Καραμπέτσος, ως Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ξηροκάμπου-Αμπαρίου, συνειδητοποίησε την έλλειψη του ιστότοπου και, επιμένοντας σθεναρά, φρόντισε να ξεκλειδώσει τις δεξιότητές μας και να οδηγήσει στη δημιουργία της ιστοσελίδας μας.

˚ Η Βασιλική Βασιλοπούλου, ο αείμνηστος Μαρίνος Παναγόπουλος ο Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, η Βασιλική Καραμπέτσου, ο Δημήτριος Παπαηλιού του Νικολάου, η Μ. Κολοβού-Παπαηλιού, συγκέντρωσαν ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες και πλούσιο αρχειακό υλικό τεκμηρίων (φωτογραφιών) που χρονολογούνται από τις αρχές του αιώνα, ώστε να στοχεύσουν πολλαπλά ανακαλώντας μνήμες των παλαιοτέρων και βοηθώντας στην κατανόηση των σύγχρονων, με την αναγνώριση προσώπων, συγκεντρώσεων, εθίμων.

˚ Ο Δημήτρης Παπαηλιού του Νικολάου, συνέβαλε με τις εισηγήσεις του στην ταξινόμηση και τη διάρθρωση του υλικού, ώστε να προχωρήσουμε με ορθούς χειρισμούς στην επεξεργασία και ανακοίνωσή του.

˚ Ο Κώστας Παναγόπουλος του Ανδρέα, καθώς η φωτογραφία πληροί τους όρους σημαντικής τεκμηριωτικής πηγής, εμπλούτισε το αρχείο με σύγχρονες φωτογραφίες και αποτύπωσε τη φυσική ομορφιά των χωριών μας, φωτογραφίζοντας τοπία και δύσβατες περιοχές άγνωστες στους νεότερους.

Έτσι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα μας.

Αναμένουμε -ειδικά από τους νέους ανθρώπους- να την επισκεφθούν και να την εξερευνήσουν, να βοηθήσουν με προτάσεις και ιδέες, ώστε μέσα από την συλλογικότητα, να αναδειχθεί η αξία και η δύναμή της.

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί

Πρόσκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι σε όσους θέλουν να
γνωρίσουν από κοντά το χωριό μας, να τους δηλώσουμε ότι είναι
καλοδεχούμενοι.

Η ιστοσελίδα μας προσφέρει:

  • Πλούσιο φωτογραφικό (βιντεοσκοπικό , ηχητικό) υλικό και γραπτό
  • υλικό για :τους ντόπιους
  • τους επισκέπτες
  • τους φυσιολάτρες- περιπατητές
  • τους λάτρεις των εναλλακτικών σπορ
  • τους ιστορικούς
  • τους λαογράφους
  • περισσότερο να το προσθέσουν και ενδεχομένως να μας διορθώσουν
    και εκ γένει όσους έχουν όρεξη για έρευνα και περιπέτεια.
Προσκαλούνται και παρακαλούνται όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην
ιστοσελίδα μας, με οποιοδήποτε τρόπο (υλικό, μέσα, απόψεις, κριτικές ) να το πράξουν
ερχόμενοι σε επικοινωνία στο e-mail.

Τα στοιχεία που μας έχουν χορηγηθεί με τη ρητή σας συγκατάθεση, όπως φωτογραφίες κ.ά., αναρτώνται βάσει της προγενέστερης έγκρισής σας, προστατεύονται επαρκώς και, σε καμία περίπτωση, δεν χρησιμοποιούνται για μη επιτρεπόμενη ενέργεια, όπως ξένη πρόσβαση, αποκάλυψη στοιχείων, κακή χρήση, αλλαγή ή επεξεργασία.

Κανένα στοιχείο δεν παραμένει στην κατοχή μας, εφόσον εκφραστεί εκ μέρους σας διαφωνία ή ανάκληση της συγκατάθεσης/αδείας χρήσης ή δημοσίευσης. Έχετε πάντα το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διαγράψετε, τροποποιήσετε, διορθώσετε, περιορίσετε ή και μεταφέρετε σε διαφορετικό τόπο τα στοιχεία σας, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα/γνωστοποίηση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην επιλογή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το απόρρητο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ιστοσελίδα και ο Σύλλογός μας, δρα και λειτουργεί με γνώμονα τη θωράκιση της ιδιωτικότητάς σας.