Με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε στις 17 Ιουλίου 2020 στο χωριό μας η εορτή της Αγίας Μαρίνας μας.
Στον αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα Ιερό Ναό, εκκλησιάστηκαν οι πιστοί στην χάρη Της σε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος Μπαχός, συνοδευόμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, τον παπά μας Χαράλαμπο Παπαηλιού δόκιμο εργάτη του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένο στην αποστολή του πάντοτε με συνέπεια, ευσυνειδησία και σύνεση, τους Πρεσβύτερους Αθανάσιο Πανόπουλο, Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Ιερομόναχο Ρωμανό Καβαθά.
Στη Θεία Λειτουργία, έψαλλαν οι Αποστόλης Βαρουξής, Σπύρος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Παπαηλιού του Ευαγγέλου και βέβαια ο Γεώργιος Σίμος, ακούραστος, να δίνει πάντα το παρόν .
Το τελευταίο διάστημα η ζωή και η καθημερινότητά μας έχουν αλλάξει. Οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού, έφεραν νέες συνήθειες στη ζωή μας, αλλιώτικους εορτασμούς, από τα αρχικά μας πλάνα.
«Αλλιώτικη» ήταν και η γιορτή της Αγίας Μαρίνας μας φέτος, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορεί να είναι εφάμιλλη των παραδοσιακών εορτασμών του χωριού μας; Χρειαζόμαστε την πίστη μας και τους ανθρώπους μας για να συνοδεύσουν την καλή μας διάθεση.
Ήταν μαζί μας φέτος και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές:

Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης
Γεωργιόπουλος Γεώργιος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
Αντωνοπούλου Ροιδούλα, Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
Φλέσσας Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
Μαρούντας Νικόλαος, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α
Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος
Κατσαϊδώνης Βασίλης, Πρόεδρος Ξηροκάμπου
Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Πρόεδρος Άσπρων Σπιτιών
Καραμπέτσος Αλέκος τέως Πρόεδρος Ξηροκάμπου

Μετά το πέρας της δοξολογίας, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας μας, φροντισμένο από τις νεοκόρισες που συντηρούν και περιποιούνται το ναό με αγάπη, κλήρος, Αρχές και συγχωριανοί, είχαν την χαρά να απολαύσουν γλυκά και εδέσματα που, εθελοντικά, με περισσή φροντίδα και επιμέλεια, ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού μας για να προσφέρουν στη γιορτή της Αγίας Μαρίνας.
Σύσσωμος ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος, με τον Πρόεδρο Λέντζιο Γεώργιο και τα μέλη του, κερνούσαν τους παρευρισκόμενους και ευχόντουσαν και του χρόνου στη Χάρη της να ανταμώσουμε και να γιορτάσουμε με υγεία και χαρά.
Ακόμα κι αν όλα αυτά τα ονειρευόμασταν να διαδραματίζονται όπως κάθε χρονιά με το πανηγύρι μας ή μεγαλύτερη παρέα, μας έφτασε που ειδωθήκαμε στην χάρη Της και περάσαμε εξίσου όμορφα και υπό τις νέες συνθήκες!
Χρόνια πολλά και η Αγία Μαρίνα να μας προστατεύει και να χαρίζει υγεία σε όλους…
***Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τους …….

Leave a Reply